Meny

e-tidning_bild

Läs Nordsverige som e-tidning

I e-tidningen får du, precis som i papperstidningen, en överblick över dagens tidning där du kan zooma in och bläddra mellan artiklar. Med hjälp av sökfunktionen kan du söka bland tidigare tidningsutgåvor och djupdyka i tidningsarkivet.

E-tidningen publiceras vid midnatt, natten mot utgivningsdagen då du får tidningen i brevlådan.

Du hittar din e-tidning via etidning.nordsverige.se Du når även e-tidningen via hemsidan nordsverige.se genom att logga in och klicka på din mejladress högst upp till höger. Du kan också klicka i menylistan uppe till vänster och välja e-tidning under snabblänkar.

Här hittar du även specialbilagor som Jord & Skog.

Tips – välj det läsningsläge som passar dig

I e-tidningen kan du välja mellan två vyer, tidningsvy (PDF-läge) och artikelläge.

Tidningsvy

ns_etidning

Förklaring till menyn och tips:

1. Få en överblick över tidningens alla sidor.
  2. Växla till artikelläge. Du kommer även till artikelläge genom att föra pilen över vald artikel (som då markeras i blått) och klicka på den. Läs mer om artikelläge längre ner.
  3. Bläddra genom att trycka på pilarna. Du kan även bläddra genom att använda piltangenterna.
  4. Zooma in och ut via förstoringsglaset. Du kan också dubbelklicka direkt på artikeln för att zooma in, dubbelklicka igen så zoomar du ut.
  5. Ytterligare inställningar, t.ex. möjlighet att skriva ut en sida.

Artikelläge

I artikelläget kan du läsa en artikel i taget och bland annat anpassa textstorleken. Klicka på bilden för att se artikelns alla bilder. I överblicksmenyn till vänster kan du se och läsa fler artiklar.

Förklaring till menyn:

1. Ger en överblick över alla artiklar.
  2. Växla tillbaka till PDF-läge.
  3. Bläddra genom att trycka på pilarna. Du kan även bläddra genom att använda piltangenterna.
  4. Ändra teckenstorlek, radavstånd samt typsnitt.
  5. Ytterligare inställningar, t.ex. möjlighet att skriva ut en sida.